CAMERASYSTEEM ACTIEF

Het camerasysteem is per heden actief!

SmartCam, geautomatiseerd cameratoezicht
Dit zijn de slimme camera’s op de toegangswegen, ook wel poortwachters genoemd. Deze slimme camera’s registeren het kenteken van het voertuig, video opname en een hoge resolutie foto in 20 Megapixel. Alle informatie uit de slimme camera’s wordt encrypted en is beveiligd vanaf de slimme camera tot aan de opslag in een beveiligd datacenter binnen Nederland. Dit volgens de eis van de Autoriteit Persoonsgegevens, beveiligd tegen datalekken.

Het grootste voordeel is dat incidenten en afwijkend gedrag voorspeld worden door algoritmes die zijn gebouwd in de software. Die gegevens worden geanalyseerd en voortdurend aangepast. Het zeer geavanceerde systeem staat in contact met landelijke databases. Dat betekent dat met enkele camera’s kan worden volstaan en dat scheelt in de kosten. De verhoogde veiligheid zit in de voorspellende profielen die zijn gemaakt en dat werkt zeer preventief. Daarbij komt nog een voordeel: beelden van deze camera’s zijn altijd bruikbaar, ook als het donker is. Dat vergroot de pakkans en heterdaadkracht van de politie en het helpt de politie in het proces van opsporing.

SmartApp, de ogen en oren van de ondernemers
Deze app is vanaf vandaag beschikbaar in zowel de AppStore (Apple) als PlayStore (Android) voor alle personen die werkzaam zijn op het park. Via deze app is mogelijk om verdachte situaties en/of andere incidenten als ‘wild’ parkeren, defecte straatverlichting, etc. te melden. De app is makkelijk te gebruiken en bepaalt ook direct de locatie. Foto’s die gemaakt worden van situaties of incidenten komen onmiddellijk bij de parkmanager terecht. Uiteraard zijn er twee niveaus aangebracht, meldingen met een spoed karakter zoals een verdacht persoon of voertuig, gaan direct naar de meldkamer en overige meldingen naar de parkmanager. Ook heeft de app de “kenteken” functie. Indien u een verdacht kenteken invoert, wordt dat direct verbonden met de database waarin kentekens staan van verdachte voertuigen.

Deze app heeft de naam: “Dit is Prisma” Voordat u de app kunt gebruiken dient u zich als gebruiker te registreren. Wanneer uw registratie bevestigd is, krijgt u via een e-mail aanvullende informatie voor het instellen van de app.

De app zal steeds doorontwikkeld worden en de komende tijd worden een aantal schoonheidszaken opgelost