Glasvezel, snel online op prisma

Door te werken in de online Cloud kun je makkelijk samenwerken,  grote bestanden delen en innoveren. Hiervoor heb je als organisatie een stabiele verbinding met voldoende bandbreedte en de juiste snelheid nodig. Het Prisma Bedrijvenpark beschikt daarom over een oen glasvezelnetwerk met een hoge kwaliteit en flexibiliteit. Glasvezel is zeer stabiel en ‘future proof’ en groeit gemakkelijk mee met de digitale bedrijfsvoering. Met een hoge uptime van 99,9% en een continue aanwezigheid van je eigen bandbreedte heb je alles tot je beschikking om digitaal succesvol te worden.

5 voordelen op een rijtje 

  • Geen onnodig graafwerk – We leggen voldoende kabels aan om alle panden en camera’s aan te kunnen sluiten, nu en later (we liggen dus in de buurt).
  • Genoeg snelheid – Glasvezel biedt meer dan genoeg capaciteit, met snelheden tot wel 10 Gbps voor zowel up- als download (synchroon).
  • Gegarandeerde snelheid – Je krijgt je eigen verbinding (geen overboeking) met eigen statisch IP-adres en deelt deze met niemand.
  • Altijd beschikbaar – Het netwerk op Prisma heeft een zeer hoge beschikbaarheid (99,9%) door ingebouwde redundantie (en 24×7 helpdesk).
  • Maatwerk is mogelijk – Kies de oplossing die bij jouw organisatie past; zo kun je in het begin een straalzenderverbinding gebruiken om snel online te zijn.

Meer doen op 1 lijn 
Dankzij de stabiele glasvezelverbinding heeft jouw organisatie snel internet. Je kunt ervoor kiezen om de gehele capaciteit te gebruiken voor internet, maar je kunt ook slim bandbreedte reserveren voor andere toepassingen, zoals online werken, bellen en het maken van back-ups. Datafiber biedt de mogelijkheden voor Office 365, online back-up en VoIP telefonie, maar je kunt ook een andere leverancier gebruiken, want het is een open netwerk.

Project Prisma
Op het Prisma Bedrijvenpark ligt een functioneel basisnetwerk waar een groot aantal bedrijven gebruik van maakt. Samen met het parkmanagement is Datafiber met dit initiatief gestart. Inmiddels wordt het netwerk ook gebruikt voor de beveiliging van het terrein.

Meer informatie
Wilt u  meer weten over glasvezel of de aansluiting van je bedrijf op het netwerk? Neem dan gerust contact op! Het kantoor van Datafiber in Zoetermeer is slechts 500 m van het Prisma Bedrijvenpark verwijderd.

DataFiber (Wilco van der Wel)
Bleiswijkseweg 37
2712 PB  Zoetermeer
(079) – 7600 320
mail@datafiber.nl

Inmiddels zijn al enige tijd acties gaande voor een dekkend glasvezel netwerk op Prisma. Al diverse partijen hebben de intentieverklaring getekend, maar we zijn er nog net niet. Graag willen wij in april beginnen met de aanleg van het netwerk en zijn de voorbereidingen voor snel en betrouwbaar glasvezel internet al begonnen. De uiteindelijke GO is echter wel afhankelijk van 15 deelnemers. Syntegra houdt zich bezig met de vraagbundeling en richt zich als organisatie op het internet en alle diensten die u via dit internet kan afnemen. Dus de mogelijkheid om via internet te communiceren zelf, maar ook telefonie, on-line werken of back-ups maken en zelfs beveiliging. En zo kunnen wij u ook ondersteunen met aanvullende diensten. Om dit initiatief beter te communiceren hebben wij een site ingericht, speciaal voor Prisma zodat u snel ziet wat er gaande is. Bovendien communiceren wij welke diensten er worden aangeboden en andere wetenswaardigheden. Kijk zelf of er iets bij is wat uw interesse heeft op www.prisma.onlinebusinesspark.nl