GRAND OPENING NIEUWBOUW HOOGSTEDER

Tijdens een heuse ‘Grand Opening’ die afgelopen zaterdag plaatsvond, is een nieuw Hoogsteder-distributiecentrum geopend. Meer dan 500 gasten waren uitgenodigd om het pand te komen bezoeken en te komen genieten van een gezellig feest. Want van het moment waarop er zich een mogelijkheid voordeed om het nieuwe centrum – dat in slechts enkele maanden was gebouwd – aan anderen te presenteren, wilde Hoogsteder daar natuurlijk wel een bijzonder evenement van maken.

Een modern en technologisch geavanceerd distributiecentrum Dankzij een oppervlakte van 10.235 m2 kon het bedrijf niet alleen alle activiteiten op één plek gaan concentreren en alle filialen in een gezamenlijke ruimte onderbrengen, maar ook het distributiecentrum vergroten, de faciliteiten moderniseren en zichzelf – als het gaat om duurzame ontwikkelingen – als verantwoordelijke actor positioneren. Vanaf maandag 1 juli 2019 gaan Hoogsteder, Blue Sky Cargo, E. van den Berg en Greenery Produce Overseas and Greenery Italia op één locatie aan de Prismalaan West 43 – 2665 PC Bleiswijk samenwerken. Op dit moment gaan de verschillende groente- en fruitproducten langs 23 docks en kunnen ze worden opgeslagen in 8 koelcellen met een totale capaciteit van 710 pallets. Momenteel rijden er twee vrachtwagens van Hoogsteder over de Europese wegen.

Daarnaast heeft het bedrijf een geavanceerd systeem ingevoerd om de ontwikkeling van de levensduur van de groente- en fruitproducten nauwkeurig te kunnen volgen. Hoogsteder is een internationaal bedrijf. Zeker voor een internationaal bedrijf is het van groot belang om te blijven innoveren en moderniseren. In het kader van innovatie heeft Hoogsteder een controlekamer voor de streng gereguleerde Japanse exportproducten kunnen creëren. In die kamer worden de groente- en fruitproducten grondig geïnspecteerd en gecontroleerd op de afwezigheid van ongedierte als de Europese vlieg. In het kader van modernisering is het nieuwe distributiecentrum nu uitgerust met een beveiligde ruimte voor luchtvervoer om zo nóg efficiënter te kunnen werken.

Hoewel Hoogsteder er alles aan heeft gedaan om vooral voor de groenten en fruit een zo optimaal mogelijk klimaat te creëren, heeft het bedrijf ook hard gewerkt aan het creëren van een ruimte met een zo optimaal mogelijk klimaat voor werknemers en partners van Hoogsteder. Denk dan aan een nieuwe cafetaria, ergonomische bureaus, een speelkamer, douches voor chauffeurs, een grote open ruimte waar 50 werknemers kunnen werken, kleinere afsluitbare ruimtes waar geconcentreerd gewerkt kan worden, lichte opslagruimten en zelfs een gebedsruimte. Hoogsteder liet niets aan het toeval over om het welzijn van de werknemers en de goede sfeer op het werk te bevorderen.

Bij de bouw van het distributiecentrum was het van belang dat dit op een ecologisch verantwoorde manier zou gebeuren. En dat is gelukt: dankzij de zonnepanelen op het dak, een geothermisch systeem en kunstverlichting van enkel ledlampen, is het gebouw 100% zelfvoorzienend in energie.