SNELHEIDSDISPLAYS OP ZONNE-ENERGIE VOOR PRISMA

Op Prisma Bedrijvenpark wordt regelmatig te hard gereden en daarom heeft Coöperatief ‘Parkmanagement Prisma’ U.A. besloten om diverse snelheidsdisplays te plaatsen op het park. Het correcte rijgedrag wordt bevordert en hardrijders worden zich meer bewust van hun snelheid. Hierdoor zal het verkeer op het bedrijvenpark veiliger worden. 

De displays op Prisma zijn voorzien van een extern zonnepaneel dat zorgt voor een constante stroomvoorziening. Naar gelang de dag vordert en het donkerder wordt, past de helderheid van de LED’s zich automatisch aan zodat het display goed zichtbaar blijft. 

Daarnaast zijn de snelheidsinformatieborden geleverd met Nederlandstalige software waarmee verkeersstatistieken opgenomen en weergeven kunnen worden. Voorbeelden zijn het aantal voertuigen die passeren, de tijden, de gemiddelden en maximale snelheden. De snelheidsinformatieborden zullen later naar andere locaties verplaatst worden, zodat ook daar het snelheidslimiet gerespecteerd wordt. De snelheid wordt gedetecteerd door een radar in de behuizing van het snelheidsbord.