WEER EEN NIEUWE ‘MIJL’PAAL VOOR GOUDEN HOOGVLIET

In aanwezigheid van een groot aantal belangstellenden waaronder de oprichter van het bedrijf Leen Hoogvliet en zijn echtgenote, wethouder Albert Abee, medewerkers van Hoogvliet en andere nauw betrokkenen werd op woensdagmiddag 14 maart op symbolische wijze de feestelijke eerste paal geslagen van het nieuwe service- en distributiecentrum van Hoogvliet te Bleiswijk dat een plek zal krijgen naast de bijna twee jaar geleden reeds geopende bakkerij op Bedrijvenpark Prisma.

“Vijftig jaar geleden richtten Leen Hoogvliet en zijn vader het bedrijf op; een uniek moment dus voor de grote nieuwbouw die ons in dit jubileumjaar te wachten staat,” aldus algemeen directeur Siep de Haan. “Een familiebedrijf dat meerwaarde biedt en mooie resultaten toont. De slogan van het eerste uur ‘Bewezen de goedkoopste’ staat bij Hoogvliet ook nu nog steeds centraal. Met de volgende stap die we zetten richten we ons op de toekomst.” Nadat in 2010 het perceel op Prisma was gekocht werd eerst de bakkerij gerealiseerd. Nu volgt het distributiecentrum dat naar verwachting in 2020 in bedrijf zal zijn. In het nieuwe distributiecentrum zullen zowel droge kruidenierswaren als vers, AGF en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt worden tot zendingen naar de winkels van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage zal eveneens via de nieuwe locatie gaan plaatsvinden. Ook de centrale slagerij van Hoogvliet zal onderdeel uitmaken van deze nieuwbouw waardoor Hoogvliet beschikt over een moderne centrale slagerij die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Wethouder Albert Abee beaamde: “We staan hier op een goede logistieke plek. Met de komst van een station dat aan het einde van het jaar operationeel is en met de eerste elektrische railterminal voor transport van goederen voor bedrijven waar momenteel over wordt gesproken met betrokken partijen is het een gebied met toekomst. We hebben in Lansingerland al een supermarkt van Hoogvliet en eigenlijk zouden we er best nog eentje bij mogen hebben. We hebben goede verwachtingen van het bedrijf en kunnen beamen dat de start van deze bouw een mooi moment betekent in het gouden jubileumjaar.” Leen Hoogvliet (78), inmiddels commissaris van het bedrijf: “Ik ben apetrots op zowel het pand als jullie allemaal. Doe je best!” En op de vraag of hij vijftig jaar geleden had kunnen vermoeden dat het bedrijf zou uitgroeien tot wat het nu is glimlachte hij: “Ik heb altijd een positieve kijk op het leven gehad en gehouden!” In het nieuwe pand – met een grootte van 72.000 m² en de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 10.000 m² – zal niet alleen de distributiecapaciteit fors verhoogd worden, maar worden logistieke processen geoptimaliseerd door hoge mate van mechanisatie en automatisering.